9 Ocak 2011 Pazar

FINDIKLI HAFTASONU KURABİYESİ:))

MERHABALAR...

Bu hafta sonu için mis kokulu tarçınlı fındıklı kurabiyeler pişirdim.çok lezzetli kıtır kıtır kurabiyelerim şu saat itibariyle hiç kalmadı.Ev halkı tarafından silinip süpürüldü:)))))Tarifini sizlerle paylaşıyorum.Bu arada kurabiyelerin uçlarına sevgili yemek sepetini nutellalı kurabiye tarifinden esinlenerek eritme çikolata yerine nutella sürerek fıstıkladım.Harika oldular.Umarım sizlerde beğenirsiniz...


MALZEMELER:

1 paket margarin (oda sıcaklığında)
1 yumurta
1,5 su bardağı pudra şekeri
3 su bardağı un
1/2 su bardağı buğday nişastası
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 su bardağı çekilmiş fındık
1 çay kaşığı tarçın

Yapılışı:

 Margarini ve pudra şekerini iyice karıştırıyoruz.Daha sonra yumurtayı,şekeri ve diğer malzemeleri ilave edip hamur haline getiriyoruz.Çok sert olmayan yapışmayacak kıvamlı bir hamur elde ediyoruz.Ben birazdaha el yordamıyla un ilave ettim.Kıvamına göre ekleyebilirsiniz.


Hamurumuzu uzun şeritler halınde hazırlayıp buzdolabında 20 dk.bekletiyoruz.Daha sonra yarım santim genişliğinde keserek tepsiye diziyoruz.175 derecede kızarana kadar pişiriyoruz.




Fırından çıkardığımız kurabiyelerimizi soğumaya bırakıyoruz.Daha sonra uçlarına nutella sürerek fındık tozuna ve fıstık tozuna bulayarak süslüyoruz.




AFİYET OLSUN .....:)))



SEVGİLERİMLE......

2 yorum:

  1. Nefis gözüküyor ellerine sağlık canım.
    sevgiler.

    YanıtlaSil
  2. Teşekkürler.Beğendiğine sevindim:))

    YanıtlaSil