13 Ocak 2011 Perşembe
SALEPLİ GÜLLAÇ..
Güllacı sadece ramazanda yerdim.Ama bizim yufkacımızda görünce dayanamadım.Bir değişiklik yaptım ve bu kez salep ekledim.Çokkk güzel oldu..Hepimiz beğendik...
İşte tarifim
MALZEMELER
10 adet güllaç yaprağı
4 su bardağı süt
1 su bardağı tikveşli sıvı salep
9 yemek kaşığı şeker
1 pkt vanilya
Fındık
Fıstık
Yapılışı:
Sütü ve salebi bir tencere koyuyoruz.Şekeri ve vanılyayıda ekleyıp ocağa koyuyoruz.El dayanabılecek ısıya gelince ocaktan ındırıyoruz.Bir tepsiye güllaç yaprağımızı koyup kepceyle ıslatıyoruz.(İlkten çok dokmeyın yırtılıyor saramazsınız) Daha sonra fındıkve fıstıktan serpiştirip gül böreği şeklinde sarıyoruz.Hepsine bu işlemi uyguladıktan sonra kalan sütüde üzerlerine döküp süslüyoruz...
Afiyet Olsun...
Sevgilerimle...
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
hem güllaçı, hem de sahlebi ayrı ayrı seven ben, ikisinin de birleşiminin harika olacağından eminim
YanıtlaSilellerine sağlık...
Teşekkür ederim.Beğendiğinize sevindim.
YanıtlaSilSevgili Feyza,
YanıtlaSilCok tesekkurler ziyaretin icin. Ayrica ellerine saglik, gullaci cok severim, hem de cok.
Sevgilerimi gonderiyorum ve de guzel bir hafta diliyorum.
Bende size teşekkür ederim aybike hn.Beğendiğinize ayrıca çok sevindim.Sevgilerimle..:))
YanıtlaSilSevgili feyza güllacı ailece çok severiz. ellerine sağlık.. Ayrıca bloğun çok cici olmuş en kısa zamanda izlemeye alacağım şu an bunu yapamıyorum kızımın bloğ ismi çıkıyor. (kitap kurduyum ben isinli blogda kızıma ait ve şimdi doğumu için onun yanındayım..Görüşmek üzere sevgiyle kal. minik nehiri öpüyorum..
YanıtlaSilçok teşekkür ederim şükran hn.En yakın zamanda görüşmek üzere.Kızınızada doğumunda Allah tan kolaylı dilerim.Sevgiler...:))
YanıtlaSil