17 Ocak 2011 Pazartesi

KAĞIT HELVA PASTASI.

MERHABALARR

HERKESE MUTLU HAFTALAR...

Bu hafta sonu için değişik bir tarif denedim.Kağıt helvadan pasta yaptım.Bu bloğu açmadan evvel birilerinin bloğunda görmüştüm kağıt helvadan pasta.Ama şu an hatırlayamıyorum o yuzden lınkleyemeyeceğim fikir annemizi:)))Tarifimize geçiyorum..:)


Malzemeler:

2,5 su bardağı süt
3 yemek kaşığı nişasta
4 yemek kaşığı şeker
1 paket vanilya
1 adet yumurta
3 yemek kaşığı krema

Muz
Tadım Tadımca krokan

3 adet Koska kağıt helva

1 paket krem şanti
1 su bardağı süt



Yapılışı:

1 bardak süt ile krem şantimizi hazırlıyoruz. Buzdolabında muhallebimizi pişirene kadar bekletiyoruz...Sütü,Şekeri,yumurtayı ve nişastayı tenceremize koyuyoruz.Vanilyayıda ekleyıp muhallebi kıvamına gelınceye dek ocakta karıştıra karıştıra pişiriyoruz.Ocağı kapattıktan sonra İçerisine kremamızı ılave edıp 5 dk.kadar çırpıyoruz.
Muhallebimiz ılık olsun.

Kağıt Helvamızın bir tanesini alıp bir yuzune bıçak yardımıyla krem şanti sürüp servis tabağımıza alıyoruz.Bir kaşık ile kağıt helvanın üzerine ılık süt gezdiriyoruz yumuşaması için.Arasına muhallebimizin yarısını döküyoruz.Muz dilimleri ve tadımcayı ufalayarak arasına koyuyoruz.Üzerine birtane daha kağıt helva.Yine sütle yumuşatıyoruz.Yine muhallebinin kalanı ve malzemeler.Sonra en üst katı koyup sütle ıslıyoruz.Bu aşamadan sonra biraz 10-15 dk kadar dinlendiriyoruz pastayı.Daha sonra üzerini krem şanti ile kaplıyoruz ve istediğimiz gibi süslüyoruz.



Not : Bu pastayı mutlaka 1 gun bekletip servis yapın.Yoksa kağıt helvalar keserken parçalanıyor.Tecrübeyle sabit:))) 





Veee bu tarifimi sevgili Düşbahçesi nin Baştan çıkaran Lezzetler etkinliğine gönderiyorum....


AFİYET OLSUN.

SEVGİLERİMLE:)))

4 yorum:

  1. Hakikaten baştan çıkaran bir pasta:)
    Pratik olmasına rağmen,kesinlikle on numara.

    Önceden yapardım fakat buradan kağıt helva bulma zor.Türkiye'den sırf bu pasta için getirdiğim helvaları da yedim gitti :) Ne yapayım,dayanamıyorum ki..
    Çıtır çıtır!

    Ellerinize,gönlünüze sağlık..
    Kalbi selamlarımla

    YanıtlaSil
  2. Çok teşekkür ederim.Bu çıtır helvalar ınsanı yedırtıyor.:)))En kısa zamanda Türkiye ye gelebilirsin inşallah.Sevgiler...

    YanıtlaSil
  3. Sevgili arkadaşım bizleri yalnız bırakmayarak etkinliğimize katıldığın için teşekkür ediyoruz....

    Sevgiler

    Selma&Aslı

    YanıtlaSil
  4. lezzetbloglari.blogspot.com adresinde yarışma başlamıştır. Tüm yemek blogları katılabilir. Yarışma detayları blog sayfamızda ve facebook sayfamızda mevcuttur. Katılımlarınızı bekliyoruz. Yarışma sonunda birinci seçilen blogun ve tarifin Şubat ayı sonunda çıkacak ilk dergimizde tanıtımı yapılacaktır. Detaylar için facebook sayfamız: http://www.facebook.com/pages/Mutfa%C4%9F%C4%B1mdaki-Tarifler/211141232312839

    YanıtlaSil