14 Ocak 2011 Cuma

Adını Sen Koy :)))Ben bulgur mantısı koydum:))

Bu hafta sizlere son tarifimide paylaşıp iyi hafta sonları diliyorum...
Kendinize çok çok iyi bakın:)))))

Bu tarifi daha önce yediğim bulgurlu sıkma denilen bir yemeğe ilaveler yaparak buldum.Tam böyle birşey varmıydı denenmişmiydi bilemiyorum.Daha önce varolan bişeydiysede adını bilmediğimden affolaaa:)))


Malzemeler:

1 kase ince köftelik bulgur
2 kase sıcak su
1/2 su bardağı un (yumuşak olursa bıraz daha ekleyın)
1 yumurta beyazı
1 tatlı kaşığı tuz
1 yemek kaşığı salça

Üzeri için

Sarımsaklı yoğurt
1 yemek kaşığı Salça
yarım kilodan az Kıyma
Karabiber
Tuz

Yapılışı:

Bulgurumuzu derin bir kapta Sıcak su ile ıslatıyoruz.Bulgur suyu çekınce el dayanabılecek ısıya geldığınde unu yumuta beyazını,salçayı ve tuzu ılave edıp yoğuruyoruz.Kıvamı hamur kıvamı olucak.10-15 dk bekletıyoruz.Bulguru yuvarlak yuvarlak yapıp hazırlıyoruz.Benımkıler biraz iricee oldular:)))


Bulgurlar beklemedeyken biz üst harcımızı hazırlıyoruz.Sıvıyağ ve az margarın koyup salçayı ve kıymayı kavuruyoruz.Tuz ve karabiberide ilave edip altını kapatıyoruz.Bulgurları Kaynamış suya atarak haşlıyoruz.Ve daha sonra servis tabağına alıyoruz.Üzerine sarımsaklı yoğurt ve kıymalı harcımızda koyup servis ediyoruz.



AFİYET OLSUN
SEVGİLERİMLE :))


2 yorum:

  1. bulgurla yapılan her her her yiyeceği severim
    bu da eminim süper olmuştur
    daha önce bu tarz bir tarif denedim
    tadı çoook hoşuma gidince sürekli yapar oldum :)
    onda üzerine kıyma yerine soğan ve salça konuyordu
    gerçekten güzel olmuştu

    Şifalı Yemek Tarifleri bloğunun sahibi Fuat Bey'in tarifiydi

    bakmak istersen

    http://sifaliyemektarifleri.blogspot.com/2010/10/yalanci-dolma-ilmir-dolmasi_07.html

    YanıtlaSil
  2. Teşekkür ederim aynur:))bende bayılıyorum bulgura...Şimdi girip bakıyorum şifalı yemeklere...
    sevgilerr.

    YanıtlaSil