14 Aralık 2010 Salı

Karnıyarık Böreği

Bu hem çok yumuşak hemde cok lezzetli bir börek oluyor.Biz yedik ve cok beğendik.:)

Malzemeler :

5 adet yufka
Sıvıyağ
Süt

İçi için:

Yarım kilodan daha az kıyma
Sivri biber
Domates
Karabiber
Tuz
Maydanoz

Yapılışı:

Biberleri ve domatesleri minik minik doğruyoruz.Kıymayı sıvıyağ ile suyunu çekene kadar bir tavada kavuruyoruz.Daha sonra içerisine biberleri ekliyoruz kavrulduktan sonra domateside ilave edip pişiriyoruz.Tuz ve karabiberinide eklemeyi unutmuyoruz:)) Piştikten sonrada ince kıyılmış maydanozu ilave ederek kapatıyoruz.
Diğer taraftan yufkayı seriyoruz arasına sıvıyağ ve süt gezdırıp ikiye katlıyoruz.İsteğe göre yufkayı ikiye yada üçe bölüyoruz.Arasına kıymalı harcımızdan koyup paçanga böreği genişliğinde sarıyoruz.Hepsini aynı şekilde hazırlıyıp yağladığımız tepsimize diziyoruz.
Üzerlerine 1 yumurta sarısını sürüyoruz.Tam ortalarından iç harcı görünecek derinlikte uçlarından 1-2 parmak kalacak kadar kesiyoruz.Kesdiğimiz açıklığa domates dilimi koyarak süslüyoruz.
200 derece önceden ısıtılmış fırında kızarana kadar pişiriyoruz.

AFİYET OLSUN.

3 yorum:

  1. Merhabalar
    Blogunuzun ilk izleyicisi ben oldum sanırım:)))
    blogunuz hayırlı olsun ,sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  2. çok teşekkürler yeşim hn.Uğurlu gelirsiniz inşallah:))

    YanıtlaSil
  3. merhabalar, tarfilerinize baktım..herşey güzell...ama devamını bekliyoruz....sevgiler...

    YanıtlaSil