24 Aralık 2010 Cuma

FIRIN SÜTLAÇ:)))MMMMM NEFİSSS:)))

NEFİSS BİR FIRIN SÜTLAÇ YEDİK...LEZZETİNE DOYUM OLMADII:))) TARİFİİNİ AŞAĞIDA SİZLERLE PAYLAŞIYORUM...

1 KİLO SÜT
1 ÇAY FİNCANI PİRİNÇ
12 YEMEK KAŞIĞI ŞEKER

FIRINA KOYMADAN ÖNCE;

2 YUMURTA SARISI

YAPILIŞI:

PİRİNCİ BİRAZ SU KOYARAK ÖNCE BİRAZ KAYNATTIM.DAHA SONRA SUTU ILAVE EDEREK TEKRAR KAYNATTIM.ALTINI KISIP YAKLAŞIK 45 DK.OCAKTA PİŞİRDİM.ŞEKERİDE İLAVE EDİP BİR TAŞIM DAHA KAYNATTIM VE KAPATTIM.
OCAKTAN İNDİRDİKTEN SONRA 2 YUMURTANIN SARISINI TÜM TENCEREYE İLAVE EDEREK KARIŞTIRDIM.ALÜMİNYUM KASELERE KOYUP TEPSİYE DİZDİM.TEPSİNİN İÇİNİ YARIYA KADAR SU DOLDURDUM.200 DERECEDE 1 SAAT FIRINDA ÜSTÜDE GUZELCE KIZARANA KADAR PİŞİRDİM.

AFİYET OLSUN.

NOT: İSTERSENİZ İÇERİSİNE PİRİNÇ UNU VEYA NİŞASTA KATABİLİRSİNİZ.O ZAMAN FIRINDA DAHA AZ SADECE ÜST KISMI ÇALIŞTIRARAK KIZARTINIZ.ÇUNKU FIRINDADA EPEYCE KOYULAŞIYOR.VANILYADA BEN ILAVE ETMEDIM MİSS GİBİ SÜT TADI OLSUN DIYE SIZ ISTERSENIZ KATABİLİRSİNİZ.



ÜZERİNEDEEE BOLL FINDIK...

SEVGİLERİMLEEE:)))

,

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder