24 Aralık 2010 Cuma

AŞUREEEE GÜNÜ:))))

ŞÜKÜRLER OLSUNKİ BU SENEDE AŞUREMİZİ PİŞİRMEK NASİP OLDU.YİNE LEZZETLİ VE BEREKETLİ BİR AŞURE  OLDU...YAPAN HERKESINKINI ALLAH KABUL ETSİN.:)))

MALZEMELER:

1 KILO BUĞDAY
1\2 KG KURUFASULYE
1\2 KG NOHUT
2,5 SU BARDAĞI PİRİNÇ
KAYISI
İNCİR
KURU ÜZÜM
3 KG ŞEKER

ÜZERİ İÇİN:

KURU DUT
FINDIK
FISTIK
TARÇIN
CEVİZ
KUŞ ÜZÜMÜ
DOLMALIK FISTIK
NAR

YAPILIŞI:

AKŞAMDAN BUĞDAYI TENCEREDE SUYLA ÇOK AZ KAYNATIP KAPATIYORUZ VE SARARAK SABAHA KADAR BEKLETIYORUZ.NOHUTU VE FASULYEYIDE AYRI KAPLARDA ISLATIYORUZ.KAYISIYI MINIK DOĞRAYIP UZUMLE AYNI KAPTA SUYA KOYUYORUZ.INCIRIDE DOĞRAYIP AYRI BIR KAPTA SUYA KOYUYORUZ.BUNLAR SABAHA KADAR BEKLIYOR.

  BUĞDAYI SU ILAVE EDEREK KAYNATIYORUZ PİRİNÇİDE İLAVE EDIYORUZ BUYUK TENCEREMİZDE..DİĞER TARAFTADA NOHUDU VE FASULYEYI SÜZDÜKTEN SONRA DUDUKLUDE PİŞİRİYORUZ.BUĞDAY IYICE PİŞİNCE NOHUTU VE FASULYEYI  UZUMU KAYISIYI ILAVE EDIYORUZ.SUYUNU KIVAMINA GORE ILAVE EDEREK AYARLIYCAZ.İNCİRİ SIYAHLAŞTIRMASIN DIYE AYRI TENCEREDE BI TAŞIM KAYNATIYORUZKİ ÇEKIRDEKLERI DOKULSUN VE RENGINI KOYULAŞTIRMASIN.SONRA SUZUP İNCİRİDE İLAVE EDİYORUZ.İYİCE MALZEMELER PİŞİNCE EN SON ŞEKERİ İLAVE EDIYORUZ.TEKRAR KAYNAMAYA BAŞLAYINCA KAPATIYORUZ.SERVİS KAPLARIMIZA ALIP SÜSLÜYORUZ.

AFİYET OLSUN.






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder